Færdig Beklædning

Kære Sangha

Så er beklædningen med halve rafter gjort færdig hele vejen rundt om tempel bygningen, der er også blevet skåret huller til samtlige vinduer. Det blev til 8 vinduer ialt, 3 på hver side (øst og vest) og 2 på syd siden.

Nord siden

Vest siden

Vinduerne og døren er også blevet bestilt, vi valgte farven antik-hvid istedet for “almindelig” hvid som først var på tale. Vi skulle gerne modtage disse i starten af november, hvorefter de hurtigst muligt vil blive monteret, således bygningen bliver lukket inden vinter. Med lidt held kan vi måske også få bygningen isoleret inden vinter, men det afhænger af økonomien.

Buddhistisk samfund har modtaget en pæn donation som sammen med overskuddet fra det kommende retræte skal gå til betalingen af vinduerne og døren, desværre er det ikke helt nok så et lån er blevet nødvendigt.

Jeg håber I syntes godt om resultatet indtil videre, personligt syntes jeg yderbeklædningen er blevet rigtig flot.

Som sædvanligt: De fine billeder kommer desværre ikke med i nyhedsbrevet, men kan ses her.

Med venlig hilsen

Soin

Halve Rafter

Kære Sangha

Som nævnt i sidste nyhedsbrev har vi fået doneret penge til de halve rafter, som vi skal bruge til at færdiggøre bygnings beklædning på ydersiderne. Denko og jeg har sidens sidste opdatering også afhentet disse hos savværket.

Rå rafter

De sidste par weekender er derfor gået med at skære rafterne til i siderne så de kan monteres på bygningen, dette i sig selv er en ret tidskrævende opgave for ikke at tale om selve opsætningen, som påbegyndte i sidste weekend.

Facade med rafter

Indgangs facaden er nu (som det ses på billedet) ca halv færdig. Der vil nok gå et par uger endnu inden vi er helt færdige hele vejen rundt. Derefter står den på færdiggørelse af vindspærre i tag og klargørring til isolering af bygningen.

Der er masser af arbejde endnu i Havredal Zendo, så hvis du/I står og mangler noget at lave i en weekend eller to, og har du/I lyst til at hjælpe med praktiske opgaver, så høre vi gerne fra dig/jer.

Se de fine billeder on-line her

Med venlig hilsen

Soin

Vindspærre mm.

Kære Sangha

Så blev facaden hvor indgangen skal være brækket ned og vindspærre samt lægter er nu monteret således den nye facade beklædning kan sættes op (halve rafter).

Facade brækket ned

Facade med vindspærre

Vi har siden sidst fået doneret flere bygge materialer, blandt andet vindspærrer og lægter, og vi har også fået doneret penge til de halve rafter som skal beklæde fronten (og reparerer bygningen andre steder). Så disse vil (hvis alt går planmæssigt) blive købt hjem og hentet inden for den nærmeste fremtid, og selvfølgelig derefter blive skåret til og monteret.

I mellemtiden fortsættes monteringen af vindspærre beklædning samt færdiggørelsen af den sidste trækonstruktion på indersiden af bygningen (både vægge og tag), således der snart vil være klar til isolering. Materialerne til det meste af dette haves og denne del kan derfor fortsætte, vi har dog ikke på nuværende tidspunkt midlerne til at investere i den nødvendige isolering samt dampspærre, ej heller døre og vinduer.

Jeg håber Sanghaen syntes om det der er blevet lavet indtil videre, og alle skal selvfølgelig være velkommen til at komme forbi og se projektet med egne øjne.

Se billederne i on-line versionen

Med venlig hilsen

Soin

Havredal Zendo Byggeri

Kære Sangha

Så er der kommet yderligere gang i Zendo byggeriet i Havredal. Kasse konstruktionen i siderne af zendoen (hvorpå sutra bøger, te kopper og jihatsu opbevares under retræter) er nu klar til isolering og færdig beklædning. Kasser til montering af vinduer og dør er også lavet, og den ekstra væg konstruktion samt montering af vindspærre er påbegyndt.

Desværre sendes billeder ikke med nyhedsbrevet, men de kan ses i on-line versionen 

Facade

Næste etape går på at få den resterende væg konstruktion samt vindspærre monteret så der er klar til isolering, samt udskiftning af facadebeklædningen på nordsiden hvor indgangen skal være. Derefter kommer komplet isolering af bygningens vægge og tag samt montering af døre og vinduer.

Vi har snakket lidt frem og tilbage angående hvorledes bygningen skal opvarmes, en mulighed ville være at grave et fjernvarmerør over til fyrrummet således gulvvarmen opvarmes herfra, hvis vi vælger denne løsning bør dette arbejde påbegyndes inden den fulde isolering af bygningen færdiggøres.

Når råhuset er færdigt kommer den indvendige færdiggørrelse, så som el installation, færdig væg, gulv og loft beklædning samt færdiggørrelse af gulvet til over etagen. Ved indgangen (udenfor) er planen at vi laver en slags træ terrasse, så der kommer en mere naturlig adgang til Zendoen.

Jeg har indtil videre selv lagt mange timers arbejde i projektet, og agter at fortsætte dette og give min arbejdskraft som donation til Buddhistisk Samfund, af denne grund kan vi regne med at udgifterne forbliver minimale.

Det er arbejdsmæssigt set også fuldt ud realistisk at Zendoen kan være brugbar (det vil sige isoleret og med monterede døre og vinduer) til vores oktober retræte. Men vores økonomiske midler er ved at være opbrugte og vi har derfor brug for ekstra støtte hvis projektet skal være realistisk.

Så jeg håber med dette brev at du ville være interesseret i en ekstra donation, måske har du lyst til at give et vindue eller noget isolering så byggeriets fremgang kan sikres. Enhver donation i denne sammenhæng er selvfølgelig som altid fradragsberettiget efter SKATs regler, og både små og store donationer er velkomne.

For at give et lidt mere dybdegående indblik i de nærmest kommende investeringer Buddhistisk Samfund står overfor med hensyn til tempel byggeriet, kommer der her lidt info.

Vi mangler en hoveddør, denne har et special mål (190x190cm) og der vil derfor være en vis leveringstid på denne. Pris kr 10.750. I denne stil (se billede).

Hoveddør

Der skal også købes 6 stk vinduer, også disse har special mål og derved med leveringstid. 4 stk a 95x75cm og 2 stk a 75x75cm. Pris ca kr 7.500. I denne stil (se billede).

Vinduer

Flere steder på bygningen mangler der halve rafter og nogen steder, særligt på den nord vendte facaden skal disse udskiftes. Pris ca kr 4.600.

Isolering af bygningen, inklusiv montering af damp spærre. Pris ca kr 5.000.

Nedgravning af fjernvarmerør imellem tempel bygningen og fyrrummet. Her er der behov for at få boret to huller med en særlig vand-boremaskine i bygningernes sokkel (et i tempel bygningen og et i fyrrummet) således fjernvarmerøret kan indføres. Der vil i denne forbindelse også være behov for at leje en lille rendegraver da røret skal graves ned i frostfri dybde (ca 90cm). Pris ca kr 7.000.

Jeg håber dette giver et godt overblik over vores bygge projekt.

Med venlig hilsen

Soin

Abonnér på vores RSS feed