Choan Denko RoshiChoan Bertelsen Roshi, Denko, er en af kun ganske få vesterlændinge der har fuldført Rinzai zenbuddhistisk træning og er blevet zenmester.

Han blev først interesseret i Buddhisme sidst i tresserne og tog til Ryutaku-Ji i Japan, hvor han mødte Soen Nakagawa Roshi. Senere blev han elev af Soen Roshis efterfølger, Eido Shimano Roshi. Choan Roshi blev ordineret som Rinzai Zen Buddhistisk munk i Dai Bosatsu Zendo i 1980. Efter 22 års træning modtog Roshi Dharma Transmission (Inka) fra Eido Roshi i 2002, og blev hermed zenmester og linieholder indenfor Rinzai zenbuddhismen.

Choan Roshi har ledet eget tempel i USA igennem 5 år, har været præsident ved Zen Studies Society i New York (startet for D. T. Suzuki i halvtredserne), samt viceabbed i Dai Bosatsu klosteret i Catskill bjergene i USA.

Roshi har per d. 23. maj 2024 trukket sig tilbage.

 

Seishin BunyenSeishin Bunyen Osho er født i april 1978 i Iran. I en alder af 8 år blev hun nødt til at flygte fra Iran til Tyrkiet med sin familie. Her havde hun som 9-årig en opvågningsoplevelse som var starten på en intens søgen gennem de næste 26 år. Hun ønskede at kunne vedligeholde den 'tomme' oplevelse af sit virkelige væsen.

I 1990 flyttede familien til Danmark, hvor Seishin tog en uddannelse til cand. merc. HRM. Hun levede et 'normalt' liv indtil hun mødte Zen mester Choan Bertelsen i 2015. Hun droppede så karriere og flyttede til Havredal Zendo for at fordybe sig i Rinzai Zen buddhismen.

Den 8. december 2016 blev Seishin ordineret som munk. Den 8. oktober 2021 blev Seishin udpeget som Dharmlærer og den 15. april 2023 modtog hun Dharmaen fra Choan Roshi ved en dharmatransmissions ceremoni i Havredal Zendo. Den 23. maj 2024 blev hun indsat som Buddhistisk Samfunds abbed. Efter mere end et livs kamp for at forstå menneskets kompliceret sind er Seishin klar til at lære fra sig og vi glæder os alle til at opleve hendes klare visdom.